Bursa doğalgaz tesisatı, Doğal gaz, yerden çıkarılan gaz halindeki doğal hidrokarbonların sıvılaştırılarak, basınçlaştırılarak ya da fiziksel işlemlere tabi tutularak piyasalardaki ısıtma sistemlerinde yaygın olarak kullanılır. Havalar soğuduğunda ısınma problemini çözmek gerekir. Doğal gaz ısıtma sistemleri; kullanım açısından pratik, kolay ve doğa dostu çözüm olanakları sunar.
Banyolarımızda şofbenlerden sıcak su ihtiyacına doğal gaz sistemleri birçok kullanıcı ihtiyacına çözüm sunar ve hayatı kolaylaştırır. Geçmişten günümüze kullanılan kömür ve odun sobaları, birçok ilde yerini doğal gaz ısıtma sistemlerine bıraktı. Özellikle soğuk hava koşullarının ağır geçtiği coğrafi konumlar için yaşamı kolaylaştıran bir ısıtma sistemi olarak kullanılır. Dünyanın diğer ülkelerinde ve Türkiye'de yaygın olarak kullanılan ısıtma sistemlerinden biridir.
Çevre kirliliği oluşturan üç faktör doğal gaz dumanı içerisinde bulunmaz, dolayısıyla doğal gaz çevreye en az zarar veren yakıttır. Kullanılan alanın zahmetsiz temizliği sağlanır. Doğal gaz tesisatı kurulurken dikkat edilmesi gereken hususlar vardır.
Öncelikle plan düzleminde konut ya da iş yeri için doğal gaz tesisatı projesi hazırlanır. Bilgisayar ortamında son derece pratik ve kısa sürede hazırlanabilen tesisat projesinde, konut duvarları ve zemin ölçüleri alınır. Teknik şartlara uygun doğal gaz tesisatı projesi onaylandıktan sonra kurulum için gereken aşamaya geçilir. Doğal gaz boru hattı, bina önüne gelir. Eğer konut projesi için doğal gaz tesisatı döşeyecekseniz, mutfak alanı için ocak ve fırın, banyoda şofben ve ısıtma sistemleri göz önünde bulundurulur. Doğal gaz projesi onayı ve açma işlemleri yapılır. Ardından doğal gaz sayacı kurulumu yapılır. Konut girişinden doğal gaz hattının ocak, şofben ve ısınma araçlarına çekilmesi gerekir.
Bursa doğalgaz tesisatı, Doğal gaz vana ve borularının geçiş yerleri belirlenir. Doğal gaz projelerinde belirlenen duvar hatlarında boruların geçeceği çaplarda delinecek noktalar işaretlenir. Borular, projeye göre geçiş noktalarında kelepçelerle sabitlenir. Vana ve diğer parçalar için montaj yapılır. Açılan duvar deliklerinden borular geçirildikten sonra alçı yardımıyla delikler kapatılır ve pürüzsüz bir yüzey oluşturulur. Sayaç için bağlantı noktalarında ön test işlemleri gerçekleştirilir ve tüm kontroller yapılır.